Zbynuv Blog

Afrika se louci!

March 4th, 2008 . by Zbyna

A je tu posledni davka fotek ze Zimbabwe!!! Jedna se o dva dny, behem kterych se stihlo odpoledni a ranni safari, prejezd zpatky do Victoria Falls, domoroda vecere a nakonec jeste i navsteva krokodyli farmy… Snad vam postaci pouhych 30 fotek, vic pripadne jenom osobne nebo na presentaci :)

Lvicci

Prijedte se podivat na presentaci

March 3rd, 2008 . by Zbyna

Uz je to tri tydny co jsme dojeli z Afriky a bylo by na case usporadat nejake to promitani. Takze si v kalendari zakrouzkujte 20. brezen a dojedte se podivat na jizak – viz plakat…

Dve po ceste

Kdybyste tapali kde je hospoda U Zajicka, mrknete na MAPU :)

Zvani jste samozrejme vsichni, ale hospudka je utulna (coz znamena ze ne nejvetsi), tak se prosim ozvete ze se chystate dostavit :)

Prochazka se lvy

February 28th, 2008 . by Zbyna

Uz jsem myslel ze to dneska zakoncim, ale opak je pravdou – ale i tak je to predposledni pridani fotek, tentokrat je to jenom z jednoho dopoledne, ale je jich tolik ze jsem radsi safari nechal az na priste.

Na obrazcich se muzete podivat na prochazku s 12ti mesicnimi lvicatky – byla fotogenicka takze proto tolik fotek z jednoho vyletu. Nasleduje jeste i prejezd z Victoria Falls do narodniho parku Hwange, pricemz cestou nam ridic zastavil u sve oblibene vesnicky a my jim mohli predat nejake sesity apod. Jake to bylo v narodnim parku uvidite nekdy ze zacatku pristiho tydne ;)

Lvicci

Sedmý týden a jeho fotka

February 26th, 2008 . by Zbyna

Tak ještě další týden bude jedna fotka z afriky – jedná se o záběr z krokodýlí farmy (i když to tak asi nevypadá :) ) – její součástí byla i malá zoo, které se ale důsledně má říkat Sanctuary – průvodce se výrazem ZOO cítil dotčen :)

Ptáčci

Prvni dny v Zimbabwe

February 24th, 2008 . by Zbyna

JAR jsme nechali za sebou, rozdelili se a 10 z nas vyrazilo do Victoria Falls podivat se na trochu tekouci vody. Zacali jsme tam ale vyletem za hrochama na Zambezi, potom se podivali na vodopady a druhy den s Monikou zakoncili safari na slonech.

Zimbabwe

6. tyden ve fotografii

February 20th, 2008 . by Zbyna

Viktoriiny vodopady
Konecne se mi podarilo vyresit nejlepsi fotografii za 6. tyden roku 2008. Sice jeste nemam vsechny fotky, ale dnes me uhranul pohled od Viktoriinych vodopadu o ktery se proste musim podelit :) Zbyle fotky od vodopadu budou asi o vikendu, takze zatim jenom takova “vlastovka”.

Mys Dobre Nadeje

February 20th, 2008 . by Zbyna

Po tydnu nabizim dalsi varku obrazku z cerneho kontinentu. Jsou vsechny ze druheho dne ktery byl jeden z nejplnejsich – nezastavili jsme se od rana do vecera, projeli se lodi k tulenimu ostrovu, prosli se po mysu, podivali se za tucnakama a zakoncili to vybornou africkou hostinou. Tenhle den byl vylozene uzivaci a i fotky uz jsou lepsi nez ty predesle…

Fotky budu davat postupne, s Indii mi to prislo lepsi a ted vas taky asi nebudu zahlcovat celou cestou naraz – ale nebudu pridavat po tydnu, zkusim davat trochu casteji, aby cekani netrvalo mesic a pul…

PS: Omlouvam se ze za otaleni s fotkou tydne, tyhle dva tydny je to trosku slozitejsi vybrat prave jednu, ale zkusim se polepsit :)

Mys dobre nadeje

Kapske mesto

February 15th, 2008 . by Zbyna

Kapske mestoKonecne jsem se probral aspon casti fotek z JAR a tak predkladam prvni dvacitku ciste z prvniho dne. Jedna se povetsinou o prochazeni se kolem Kapskeho mesta, jelikoz centrem jsme projeli kvuli bezpecnosti (udajne) jenom v autobuse. Zaroven chybi vyhledy ze Stolove hory protoze byl prilis silny vitr. Ale i tak byly vyhledy dostatecne, vsak posudte sami…

PS: Uz predem predesilam ze na fotky z koupani ve Viktoriinych vodopadech se neteste, podle fotek casem uvidite proc… pro ucastniky zajezdu jenom pridam odkaz na vodopady ze Zambijske strany :)

Dejvické zákoutí

February 12th, 2008 . by Zbyna

Zdravím všechny! Tentokráte zase zpátky z čech!

Dejvické zákoutíAfrika je za námi, časem přibudou nějaké ty obrázky (doufám že už během tohoto týdne), ale prozatím mám ještě jeden rest z předodjezdu – tím je fotka za pátý lednový týden – to dorazil objektiv na focení zvířátek na safari (kde jsem ho samozřejmě využil ;) ) a ten bylo potřeba otestovat. Takže nabízím jedno dejvické zákoutí… ať se líbí…

PS: Sorry že se neobjevovali komenty, já jsem je omylem nechal vyplé, ale už by mělo všechno fungovat tak jak má :)

Prvni dojmy z jihu Afriky

February 5th, 2008 . by Zbyna

Tak jsem slibil ze se casem ozveme… Let byl sice dlouhy, ale naprosto v pohode, starali se o nas jak jen to slo. Potom ale prisla Afrika a “organizovany” zajezd. Na prvni pohled to vypadalo jakoze zadna velka organizace dopredu nebyla, a ani ten druhy to moc nevylepsil. Ale snad dalsi budou lepsi… Zatim jenom vime jak se ma nas pruvodce (a kde vsude byl, kde vsude pracoval…) a casem se mozna dozvime i neco malo o Kapskem meste. Dost tu fouka, takze jsme prisli o lanovku na Stolovou horu, ale pocasi je tu nadherne a snad zitrejsi vylet na Mys Dobre nadeje bude povedenejsi…

 Zdravime Zbyna & Monika

PS: Monika vzkazuje ze sdili me dojmy ;)