Zbynuv Blog

Dubnove zasnezene Krkonose

April 30th, 2008 . by Zbyna

Posledni dubnovy vikend jsme se s Liborem vyrazili podivat za Tomem Jirickem do Hrabacova u Jilmenice. Behem vikendu jsme zvladli dva pochody po Krkonosskych kopeccich, ktere byly (pro mne prekvapive) zasnezene – v dubnu je to prijemne zpestreni :)

Krkonose

Lidská kleč

April 28th, 2008 . by Zbyna

Sice jsem byl u pepíka na blogu překvapený zasněženou krajinou, ale my si s Liborem vyrazili  minulý víkend za Tomem do Hrabačova u Jilemnice a dva dny prožili pochodováním po vršku Krkonoš – k mému překvapení po zasněženém vršku Krkonoš. Ještě vám nebudu nabízet všechny fotky, to spíš až časem, dnes tu je pouze jedna vybraná – Libor stojící jako okolní kleč mezi lysou horou a plešivcem téměř v nejvyšším bodě nedělního výšlapu…

Sloup

Pálavská džungle

April 23rd, 2008 . by Zbyna

Minulý víkend jsem se podíval na rozkvetlou Pálavu – bylo celkem škaredě a tak tam nebylo moc lidí a naopak byl příjemný klid. Když už jsem mířil zpátky domů a procházel se lesem před Pernou tak začalo les příjemně prosvětlovat sluníčko a v tu chvíli vznikla i tahle fotka lesní pěšiny – berte ji i jako reklamu na Pálavu ;)

Pálavská džungle

Rodinná sešlost, tentokrát v Praze

April 22nd, 2008 . by Zbyna

Tentokrat to bude celkem vyrazna one man show – v hlavni roli Ada a my tocici se kolem nej (snad ho nebude az presprilis). Predminuly vikend jsme totiz s Ivkou a Adislavovou rodinkou vyrazili na prochazku po Prokopskem udoli v Praze – z puvodne zamyslene kratke prochazky se to zmenilo na poradny pochod na Jinonice – Ada si to uzival temer celou cestu – diky nositkum byl k neutahani.

Prokopak

FT 15: Nuselské ráno

April 14th, 2008 . by Zbyna

Konečně poránu vysvitlo sluníčko a já mohl vyrazit do Nuslí pro Moničiny brýle – Nusle se mi líbí a tak jsem čekal až bude pěkné světlo. V úterý se to poštěstilo a tak vznikla i tahle fotka týdne – jedná se o vietnamský stánek, tentokrát netradičně se zeleninou a ovocem – přes den jsou furt před stánkem bedýnky, v úterý se mi podařilo zastihnout majitele při aranžování stánku na nový den…

Málokdy to píšu, ale tentokrát jsem zvědavý na názory ;)

Nuselské ráno

Rodinná sešlost v Lužkovicích u Zlína

April 11th, 2008 . by Zbyna

Minulý víkend uspořádala teta rodinnou sešlost u příležitosti několikátých narozenin. Tak jsme slavili apořádně se napráskali výbornýma sladkostma – naštěstí je v okolí dost příležitostí jak to vychodit. Já zvolil výlet do lesa, kde byly v plném květu petrklíče, sasanky, plicníky a další všemožné kytičky. Takže se račte pokochat jarní přírodou :)

Narozeniny

PS: Díky Jirkovi za připomenutí, já bych sem ty fotky asi zase zapomněl dát…

FT 14: Stáří a moudrost

April 8th, 2008 . by Zbyna

Původně jsem si myslel že vám sem dám nějaký pěkný petrklíč nebo sasanku – u Zlína bylo totiž takové horko že se daly chytnout i klíšťata, takže o kytky nebyla nouze – ale během procházení fotkama jsem narazil na zamyšleného dědu – bylo sice už pozdě večer a málo světla, ale fotka je překvapivě ostrá, tak jsem se rozhodl ji trochu vyzdvyhnout… Na kytičky se těšte taky, ale až za pár dní a ve větším počtu ;)

Moudrost

FT 13: Strážný anděl vídeňský

April 6th, 2008 . by Zbyna

Tuto fotku týdne mi pomohl vybrat Tom – já se rozhodoval mezi několika a on se tady nechal slyšet že tahle je vysoko nade všemi, tudíž nebylo co řešit – jenom přece je to Pan fotograf… A přitom je to pouhý vídeňský výcvak z nouze ;) Aspoň že se líbí. Je to moment od Karlskirche poblíž centra Vídně, pan Dakar bydlí asi jenom deset minut od něj :)

Velikocni kost

Cesta na letiště a běh do cíle

April 3rd, 2008 . by Zbyna

Viden

Po velikonocích jsme se s Monikou vypravili do Vídně, aby se Monča mohla posadit na letadlo a zmizet zpátky do Itálie. Na město jsme měli pouhé tři hodinky a moc se toho stíhat nedalo…

O dalším víkendu se v Praze konal tradiční půlmaraton a tentokrát jsme tam měli svého koně – Libor si usmyslel že ty afričany trochu prožene a bylo to nakonec těsné, první místo mu uniklo jenom o cca 40 minut – což je celkem úspěch, ale český běžec už se nechal slyšet že to příště bude lepší ;)

Pulmaraton