Zbynuv Blog

FT02: Les 2 Alpes v černobílém hávu

January 28th, 2009 . by Zbyna

Druhý lednový týden byl ve znamení parádní lyžovačky ve francouzském středisku Les 2 Alpes v Savojských alpách. Ranní výhledy se povedly jenom jeden den, ale kupodivu povedenější byl jeden z poledních pohledů na okolní kopečky kopce hory :)

Les 2 Alpes

Silvestr na Pile

January 26th, 2009 . by Zbyna

Konečně jsem se rozhoupal a podělím se o několik obrázků z oslavy starého i nového roku. Vyrazili jsme ke Karlovým Varům (které leží kousek od světoznámého letoviska Pila – dokonce jsme zahlédli i Boeing, jenom fotograf neměl zrovna moc dobrý postřeh). Slavení bylo náročné, což jde částečně poznat na posledním večeru :) Součástí byly i dva výlety – nejdřív přes Svatošské skály (z těch mám jenom most) do Lokte a další den na zříceninu Andělská hora – která byla nádherně pokryta jinovatkou.

Silvestr

FT01: Novoroční úsměvy

January 25th, 2009 . by Zbyna

Jsem nějaký hrozně pomalý (i když spíš líný, fotky mám už dva týdny) a proto nabízím ještě jednu ochutnávku před návalem silvestrovských obrázků – je to naše novoroční skupinovka z procházky na Andělskou horu u Karlových Varů – bohužel se další tři lidi někde potulovali, ale i 9 lidí je na jednu fotku docela dost :-D

Andělka

PS: Kdyby se tam náhodou někdo poznal a vadilo mu viset na netu tak má bohužel smůlu a bude viset i dál ;)

FT53: Zátiší u Floriána

January 21st, 2009 . by Zbyna

Konečně jsem se doplížil k silvestrovským fotkám – jako ochutnávku nabízím poslední fotku týdne za rok 2008. Je z podhradí Lokte, přesněji řečeno z místního pivovárku Florián, kde mají výborné pivko za německé lidové ceny (což ale i tak nebrání v ochutnávce ;) :-D ).

Loket

A protože je to poslední obrázek roku 2008, udělal jsem přehledovou stránku všech loňských obrázků, tak klíďo mrkněte

FT52: Sníh na Boží hod

January 20th, 2009 . by Zbyna

Jsem asi ostuda, ale z vánoc nemám ani jeden opravdu vánoční obrázek – ale můžu dneska vyvěsit alespoň jediný sníh který jsem během vánoc potkal – je z Lužkovic u Zlína, u nás bylo maximálně tak zima, sníh široko daleko nikde… U Zlína jsme si užili i sněhovou přeháňku, která když přestala tak po sobě zanechala krásné azuro :)

Boží hod

Barvy podzimu

January 19th, 2009 . by Zbyna

I když bych rád už dal fotky ze silvestra, raději se ještě pochlubím několika obrázky z uplynulého podzimu… Za ten se totiž stihlo o něco víc výletování než je Krakov s Paříží :) Po několika pražských víkendech jsme vyrazili do Dunajovic posbírat pár kilo hroznů, objevili krásy Jeleního příkopu pod Pražským hradem, vyrazili na houby v době kdy už jsem ani nečekal že nějaké najdeme, pokochali se šumavským jezerem Laka, zahráli si na znalce francouzského Beaujolais Nouveau, já se pak trochu přibrzdil státnicováním a státnicovou náladu jsme si vylepšili degustováním vídeňských svařáčků… příjemnější podzimní tečka se hledá horko těžko :-D)

Paris

FT51: Odraz ve Vltavě

January 11th, 2009 . by Zbyna

Poslední předvánoční týden byl plný pobíhání po Praze a naštěstí jsem s sebou měl jednou i foťák se stativem. Obrázek je ze Střeleckého ostrov při pohledu směrem na Karlovy lázně – když se ztratili labutě tak se domečky krásně odrážely…

Praha