Zbynuv Blog

FT24: Skupinovka

July 31st, 2013 . by Zbyna

V půlce června jsem se dostal k focení svatby Evy a Petra na Zručském zámku, ze které je i následující obrázek… Fotka týdne ale není o nevěstě (narozdíl od většiny ostatních záběrů), ale o ženichově přemýšlení o správnosti svého rozhodnutí :)

Svatba Evy a Petra

FT23: Velká voda

July 26th, 2013 . by Zbyna

Začátkem června se Prahou (a samozřejmě i jinde po republice) přehnala povodeň připomínající události 11 let staré. Já jsem do města vyrazil až po kulminaci, ale přesto byla hladina stále vysoká. Kromě povodňových záběrů zakalené vody a rozbouřených vln jsem si donesl i pár obrázků ukazujících zvedlou Vltavu úplně jinak

Povodeň 2013

FT22: Narozeninová

July 25th, 2013 . by Zbyna

Se začátkem června souvisí Bářiny narozeniny, tento rok konkrétně první :) A vzhledem k tomu, že první jsou docela významné (přestože se nejedná o kulatiny) tak jsme s Bárou slavili celé tři dny – trénink na 18-tiny se nesmí podcenit ;)

Narozeniny

FT21: Pohled z Belgie

July 23rd, 2013 . by Zbyna

V květnu Barunka dostala pohled od strýčka Toma až z daleké Belgie – a vzhledem k tomu, že na pohledu byl výběr belgických pivních speciálů, Baru neváhala a dala se do vybírání nejoblíbenějšího (i když na fotce týdne je zrovna spíš fascinovaná známkou :-D ) :)

Pohled

FT20: V metru

July 22nd, 2013 . by Zbyna

20. fotka týdne je momentka z metra, kde jsme Báru nechali lozit po sedačkách a tu úplně nejvíc (dokonce i víc než vlastní odraz ve skle) zajímal pán sedící za ní :)

Metro

FT19: Večerní Říčka

July 3rd, 2013 . by Zbyna

V květnu jsme se s Lenkou poprvé podívali do Orlických hor, kde jsme pochodili jak kopce, tak zříceniny i potůčky. Fotka týdne je z večerního focení kolem řeky Říčky, která teče skrz Říčky v Orlických horách :) Aby se mi neohýbali stromy deformací širokým objektivem tak jsem si po delší době vyzkoušel focení panoramat – konkrétně se jedná o 4-5 fotek na výšku…

Říčka

FT18: Velké balení

July 2nd, 2013 . by Zbyna

Začátkem května jsme si nechávali vyměnit dveře i se zárubněma – jelikož se jedná o dost prašnou výměnu, všechno se u nás zabalilo zabalilo do igelitu (jsme si trochu zahráli na Dextra :) ). Bára samozřejmě přidala taky ruku k dílu, jen asi nepochopila co přesně provádíme :)

Balení
PS: Kdyby někdo taky uvažoval o výměně dveří, tak můžeme doporučit Dveře Počárovský ;) :)

FT17: Lesní abstrakce

July 1st, 2013 . by Zbyna

Poslední dubnový víkend jsme strávili na pentaxím fotosrazu kolem Žďáru nad Sázavou. Počasí příliš nepřálo, ale nedělní zatažené dopoledne byl pro fotografy ráj, který jsme vyrazili dokumentovat pod Žákovu horu – kromě zamlženého lesa se daly najít i mnohem abstraktnější motivy

Lesní